Belangrijke vragen over isolerende raamfolie
Het is van groot belang dat het aanbrengen van isolerende raamfolie correct gebeurt. Dit zorgt voor het hoogste rendement en voorkomt problemen in de toekomst.
Laat isolerende raamfolie altijd plaatsen door een professional
Hoe werkt isolerende raamfolie?
De folie werkt door een thermische barrière te creëren die warmteverlies via het glas vermindert. In de winter reflecteert het de warmte terug naar binnen, terwijl het in de zomer juist helpt om zonnewarmte buiten te houden. Veel folies hebben ook een UV-filter, waardoor schadelijke zonnestralen worden geblokkeerd.
Hoeveel energie kan ik besparen met isolerende raamfolie?
De exacte besparing hangt af van de kwaliteit van de folie en het type raam, maar isolerende raamfolie kan het warmteverlies via ramen met tot 30% verminderen. Dit kan resulteren in lagere stookkosten in de winter en minder behoefte aan airconditioning in de zomer.
Kan het gebruikt worden als vervanging voor HR++ glas?
Helaas niet. We kunnen het niet mooier maken dan het is. We plaatsen onze energiebesparende raamfolies vooral op enkel glas omdat dit de grootste verhoging van de isolatiewaarde realiseert. Heeft u dubbel glas en wilt u de isolatiewaarde van hr++ glas? Laat dan simpelweg uw ruit vervangen. Energiebesparende folie haalt niet de waardes die deze ruit met behulp van bijvoorbeeld Argon gas behaald. Na vervanging kunnen we u wel van dienst zijn met onze zonwerende folies!
Wat is de levensduur van isolerende raamfolieraamfolie?
Afhankelijk van de kwaliteit en blootstelling aan zonlicht gaat isolerende raamfolie gemiddeld 5 tot 15 jaar mee. Hoogwaardige folies hebben vaak een langere levensduur en zijn beter bestand tegen verkleuring en slijtage.
Natuurlijk plaatsen we ook raamfolies aan de buitenzijde van de ramen wanneer het niet mogelijk is om deze aan de binnenzijde te monteren in verband met een te hoge kans op thermische breuk. Onze hoogwaardige folies gaan aan de buitenzijde gemiddeld zo’n 10-12 jaar mee met een garantie van meestal 5 jaar. Zonwerende buitenfolie wordt in de meeste gevallen na 10 jaar vervangen. Dit kan eenvoudig met een alkalisch middel om de lijm op te lossen en een glazenwassers schrapmes.
Blokkeert isolerende raamfolie ook UV-straling?
Ja, de meeste isolerende folies blokkeren tot 99% van de schadelijke UV-stralen. Dit helpt niet alleen om meubels, gordijnen en vloeren te beschermen tegen verkleuring, maar vermindert ook de schadelijke effecten van UV-straling op de huid.