Zonwerende folie brengt energiekosten omlaag

Deze raamfolies worden toegerust op plaatsen waar hinderlijke invloed van zonnewarmte, of schittering, wordt ervaren. Een aantal zonwerende raamfolies reflecteren permanent 80% van alle aangestraalde zonnewarmte . De UV-straling wordt tot 99% geabsorbeerd.

Soms is het onmogelijk de folie aan de binnenkant van ramen aan te brengen, bijvoorbeeld in dakramen van fabrieken of kantoren. De raamfolie kan in zo’n geval aan de buitenzijde van het gebouw op de ramen worden aangebracht. Deze raamfolies zijn bestand tegen verschillende weersomstandigheden en zijn verkrijgbaar in zowel zonwerende -als veiligheidsvarianten.

De raamfolies zijn verkrijgbaar in een verscheidenheid aan kleuren: Amber, Brons, Koper, Neutraal, Zilver en Blauwgrijs.

Door deze verschillende kleuren kan een glas laminaat ook functioneel zijn met betrekking tot het uiterlijk van een gebouw of bedrijfspand.

  • Saaie gevels met gewone beglazing worden omgevormd tot visueel aantrekkelijke constructies
  • Gedeeltelijk zichtbare gordijnen en jaloezieën worden gecamoufleerd waardoor het gebouw van buitenaf gezien en esthetisch verantwoord uiterlijk krijgt.
Zonwerende folie brandalarm

Vermindering hinderlijke schittering

Alle soorten hinderlijke schittering, of het nu van gebouwen is, van water of van de zon, worden aanzienlijk gereduceerd. Hierdoor wordt het werkklimaat, met name voor beeldscherm gebruikers, veel beter. Het invallende licht wordt aangenaam en gelijk matig verstrooid. Kantoorruimten dicht bij de ramen kan productiever worden benut.

Bescherming tegen verkleuring

Meubilair, gordijnen, vloerbedekking, foto’s, schilderijen en andere kostbaarheden verkleuren door schadelijke uv-licht door de invloed van zonlicht. Glaslaminaat reduceert de werking van ultraviolet- straling tot een percentage van bijna 0 %. Daarmee wordt de snelheid van verkleuring met de helft teruggebracht, want UV- Straling maakt slecht 40% van de totale verkleuring uit.

Neem contact op voor de mogelijkheden o
vraag direct een offerte aan!

Neem contact op voor de mogelijkheden o
vraag direct een offerte aan!