Zonwerende folie: Hou tot 86% warmte tegen!

Zonwerende folie dé oplossing tegen hitte!

Met raamfolie is ongewenste warmte en hitte van de zon bijzonder effectief tegen te gaan. Er bestaan verschillende folies met ieder hun eigen kwaliteiten. Een aantal zonwerende raamfolies reflecteren permanent tot 86% van alle aangestraalde zonnewarmte . De UV-straling wordt tot 99% geabsorbeerd.

Hoeveel graden brengt zonwerende folie naar beneden?

Bij een goed geïsoleerde woning waarbij warmte enkel door het glas naar binnen komt kan het tot zo’n 6-8 graden schelen. Echter is het heel moeilijk een exacte verlaging aan te geven. Op het moment dat muren niet geïsoleerd zijn of er sprake is van een plat dak dan kan ook via die kanalen warmte naar binnen komen. Daarnaast zijn er warmtewerende folies die van zo’n 25% tot 86% hitte weerkaatsen.

Moet het binnen of buiten aangebracht worden?

Zonwerende folie is voor het grootste effect het beste om buiten aan te brengen. De folie weerkaatst de warmte direct de ruimte in. Wanneer aan de binnenzijde wordt gemonteerd moet de warmte eerst weer door het glas heen waardoor dit iets minder effectief is. De voordelen van aan de binnenzijde monteren zijn echter dat het op de lange termijn een stuk goedkoper is. De levensduur van de folie is namelijk 2 keer zo lang aangezien het niet te maken heeft met weersinvloeden van buitenaf.

Soms is het ook nog eens bijna onmogelijk de folie aan de binnenkant van ramen aan te brengen, bijvoorbeeld in dakramen van fabrieken of kantoren. De raamfolie kan in zo’n geval aan de buitenzijde van het gebouw op de ramen worden aangebracht. Deze raamfolies zijn bestand tegen verschillende weersomstandigheden en zijn verkrijgbaar in zowel zonwerende -als veiligheidsvarianten. Het is belangrijk om u goed te laten adviseren welke raamfolie geschikt is voor uw project.

Welke kleur heeft zonwerende folie?

De raamfolies zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren: Amber, Brons, Koper, Neutraal, Zilver en Blauwgrijs. Bij bedrijfspanden wordt het meest voor onze zilver folie gekozen omdat deze ervoor zorgt dat je overdag niet naar binnen kunt kijken en van binnen wel naar buiten. Daarnaast zorgt dit ervoor dat er op werkplekken in gebouwen een minder fel licht binnen komt wat niet alleen het knijpen met je ogen voorkomt maar ook zorgt dat werknemers geen schittering van de zon in hun beeldscherm ervaren. Bij kantoren en bedrijven komen we gratis langs voor een adviesgesprek waarbij we direct de gewenste folie kunnen tonen. Maak een afspraak via ons contactformulier!

Als particulier wilt u in uw woning waarschijnlijk dat de folie zo onzichtbaar mogelijk is. Daar hebben we met onze Sun70 folie een oplossing voor. Lees hieronder meer of vraag een gratis proefstukje aan via het offerteformulier!

Door deze verschillende kleuren kan een glas laminaat ook functioneel zijn met betrekking tot het uiterlijk van een gebouw of bedrijfspand.

  • Saaie gevels met gewone beglazing worden omgevormd tot visueel aantrekkelijke constructies
  • Gedeeltelijk zichtbare gordijnen en jaloezieën worden gecamoufleerd waardoor het gebouw van buitenaf gezien en esthetisch verantwoord uiterlijk krijgt.
Zonwerende folie

Zonwerend en toch bijna onzichtbaar

De vraag naar warmtewerende glasfolie die nagenoeg onzichtbaar is en toch veel warmte tegenhoudt is enorm. Raamfolie fabrikanten zijn met de nieuwste technieken zoals nanotechnologie erin geslaagd een folie te maken die zo transparant mogelijk is. Door een keramische verbinding in de folie is deze in staat toch een grote hoeveel warmte tegen te houden. Zo is het mogelijk zo’n 50-60% warmte tegen te houden met een minimaal effect op de uitstraling. Op de afbeelding zie je een boerderijwinkel waarbij de UV-wering met 99% wordt tegengehouden en ook de warmte met meer dan 50% wordt gereduceerd.

Bent u op zoek naar een spiegelende folie waarbij inkijk niet mogelijk is? Klik dan hier voor onze Privacy folies!

Zonwerende folie vervangen

Wanneer er al een lange periode (15-20 jaar) zonwerende folie aan de buitenkant van het glas aangebracht is aan uw kantoor of bedrijfspand dan kan dit door de jaren heen zijn verkleurd en verliest het grotendeels zijn werking door alle weersinvloeden. Vaak zien wij ook dat er met agressieve schoonmaakmiddelen is gewerkt waardoor de folie is aangetast en uw kantoor niet meer de uitstraling heeft wat het verdient.

Op deze afbeelding is te zien waar wij raamfolie aan de buitenzijde eerst verwijderd hebben en daarna aan de binnenzijde hebben aangebracht. Het effect is aan de binnenzijde weliswaar ongeveer 5-10% minder warmtewerend maar de levensduur van de folie is 2x zo lang! Wij adviseren u graag wat in uw geval de beste oplossing is.

Neem contact met ons op!

Vermindering hinderlijke schittering

Alle soorten hinderlijke schittering, of het nu van gebouwen is, van water of van de zon, worden aanzienlijk gereduceerd. Hierdoor wordt het werkklimaat, met name voor beeldscherm gebruikers, veel beter. Het invallende licht wordt aangenaam en gelijk matig verstrooid. Kantoorruimten dicht bij de ramen kan productiever worden benut.

Bescherming tegen verkleuring

Meubilair, gordijnen, vloerbedekking, foto’s, schilderijen en andere kostbaarheden verkleuren door schadelijke uv-licht door de invloed van zonlicht. Glaslaminaat reduceert de werking van ultraviolet- straling tot een percentage van bijna 0 %.

Neem contact op voor de mogelijkheden of
vraag direct een offerte aan!

Meer informatie over de raamfolie voor uw project? We helpen u graag.