
Direct verkoeling met zonwerende raamfolie
Met grote raampartijen creëer je een aangenaam woonklimaat met veel natuurlijk licht. Er ontstaat zo ook een erg ruimtelijk gevoel, waardoor je woonkamer meteen groter lijkt. Het enige nadeel van grote ramen is dat je woning tijdens de zomermaanden al snel té warm aanvoelt. Onze zonwerende folie maakt een einde aan dit probleem. Raamfolie is de ideale manier om de hitte van de zon te bestrijden. Er bestaan diverse zonwerende folies. Meestal weert een donkere getinte folie meer warmte dan een lichtere versie.
Wij beschikken echter ook over een zo goed als onzichtbare zonwerende folie die voor ca 50% warmtewering zorgt. In deze folie zitten speciale keramische elementen verwerkt, terwijl andere warmtewerende folies uit metaaldeeltjes vervaardigd worden. Dankzij deze onzichtbare folie blijft het lekker koel in je huis en wordt je zicht op geen enkel moment belemmerd.
Hoe effectief is zonwerende folie
Wij monteren zonwerende folies de hitte van de zon voor wel 86% tegenhouden. In de praktijk zien we dat dit zo’n 7-8 graden kan schelen! Dit betekent dat je woning of bedrijfspand zelfs tijdens de warmste maanden koel aanvoelt. Bovendien hoef je je airco niet voortdurend aan te zetten en bespaar je zo enorm op je energierekening. In de video hiernaast zie je hoeveel graden zonwerende folie scheelt tegenover normaal glas zonder zonwerende folie.
Verder verhoogt een warmtewerende raamfolie je privacy. Grote ramen zorgen al snel voor ongewenste inkijk en met een zonwerende spiegelende folie los je dit snel op. S’ avonds draait het spiegelende effect zich om dus dan adviseren wij altijd toch de gordijnen dicht te doen zodat je de privacy behoudt. Ten slotte belemmert een zonwerende folie het zicht niet. Je ogen passen zich namelijk aan het licht dat binnenkomt aan, waardoor je nauwelijks merkt dat je een zonwerende folie op je ramen hebt aangebracht. Met een zonwerende folie profiteer je dan ook van voldoende natuurlijk licht, zonder dat je woning of bedrijfspand te warm wordt.

Zonwerende folie voor bedrijven
Zonnige dagen zijn heerlijk, behalve als je op kantoor aan het werk bent. De binnenvallende zon schittert namelijk vervelend op je beeldscherm en de stijgende temperaturen creëren een erg vermoeiend werkklimaat. De airco op stand maximaal zorgt voor een hoog energieverbruik en gaat niet samen met de duurzaamheid die je naar je klanten wilt uitstralen. Een zonwerende folie biedt in dit geval uitkomst!
De zonwerende folie houdt de warmte voor een groot gedeelte tegen en je kan de temperatuur op een natuurlijke manier regelen. Dit aangename werkklimaat zal de productiviteit van je werknemers positief beïnvloeden en de werksfeer in het gebouw zal direct verbeteren. Bovendien vermindert onze zonwerende folie de schittering van de zon en zal je direct een stuk minder last hebben van een vervelende reflectie op het beeldscherm. Onze warmtewerende raamfolie kan de temperatuur met zo’n 7 tot 8 graden verlagen tijdens de zomer!
Zonwerende folie aan de binnenkant of aan de buitenkant
De reden waarom het belangrijk is om te weten welke zonwerende folie je aan de binnenkant kan plaatsen is omdat er een thermische breuk kan optreden als de warmte niet snel zijn weg naar buiten kan vinden. Er zijn ook raamfolies die niet warmtewerend zijn en alleen inkijk tegengaan zoals de melkglas en zandstraalfolie. Dit kan je op vrijwel ieder glastype plaatsen. Een korte samenvatting over welke folie je op welke ruiten kan plaatsen:
– Enkel glas: Alle zonwerende folies zijn zowel binnen als buiten te plaatsen.
– Gewoon dubbel glas: Alle zonwerende raamfolies zijn zowel binnen als buiten te plaatsen
– HR++ dubbel glas: De meeste zonwerende raamfolies zijn aan de buitenzijde van de ruit te plaatsen. Voor de binnenzijde neem contact op voor de mogelijkheden.
– Triple glas: Hierbij is warmtewerende raamfolie alleen aan de buitenzijde van de ruit te plaatsen. Privacy folie die niet zonwerend is kan wel aan de binnenzijde worden aangebracht.
– Gehard glas: Hierbij kunnen bijna alle warmtewerende raamfolies aan de binnen en buitenzijde aangebracht worden.
Om thermische breuk bij raamfolie tegen te gaan moet er ook worden gekeken naar de eventuele slagschaduw. Zet daarnaast nooit een screen halverwege want door de ongelijke opwarming van de ruit heeft deze dan zeer hoge kans op breuk. Liever geen breuk? Dat begint bij goed advies wat wij je graag geven.


Zonwerende folie laten plaatsen
Zonwerende folie kan zowel aan de binnen- als aan de buitenkant van het raam aangebracht worden. Wanneer mogelijk, plaatsen we zonwerende folies aan de binnenzijde. Op deze manier lopen ze minder snel schade van weersinvloeden op en gaan ze aanzienlijk langer mee. Bij geïsoleerd glas, zoals HR of HR++ glas, moet de zonwerende folie vaak aan de buitenkant geplaatst worden. De kans op een thermische breuk is in dit geval namelijk hoger.
We hebben echter een lichte folie die wel aan de binnenzijde van een HR++ ruit gemonteerd kan worden en 50% warmte tegen houdt. Een thermische breuk is het gevolg van temperatuurverschillen in het glas zelf. Door de weerkaatsing van de hitte door de zonwerende folie warmt het raam op. Als deze warmte bij HR++ glas niet snel genoeg door de ruit kan worden afgevoerd kan een thermische breuk optreden. Wanneer de zonwerende folie aan de buitenkant wordt aangebracht kan de warmte direct de atmosfeer in worden weerkaatst. Laat je raamfolie door een specialist plaatsen zodat je verzekerd bent van een optimaal resultaat en garantie op de folie. Wil je weten waarom wij dé specialist zijn in zonwerende folie? Neem dan eens een kijkje op deze pagina, we vertellen je graag meer over ons!
Wat kost zonwerende folie
De kosten van zonwerende folie zitten gemiddeld tussen de €55 en €85 p/m2 afhankelijk van de folie en de grootte van het project. Speciale folies of zonwerende folies die op moeilijk bereikbare plekken aangebracht moeten worden zijn iets duurder. Let wel op dat de prijs om zonwerende folie te laten plaatsen altijd afhankelijk is van meerdere factoren!
Ten eerste gaat het om de soort warmtewerende folie die je laat aanbrengen. We hebben zo’n 20 verschillende zonwerende folies die allemaal hun eigen sterke punten hebben. Kies je voor maximale warmtewering voor HR++ glas. Wil je privacy creëren voor de straatzijde of is het doel je ramen zonwerend te maken zodat er niet meer fel licht naar binnen komt. Verder speelt ook het te beplakken oppervlak een grote rol. Wij plakken over het algemeen vanaf 10m2 tot ca 1000m2 per opdracht.
Ben je op zoek naar een zonwerende raamfolie en ontvang je graag meer informatie over de verschillende mogelijkheden? We delen graag kosteloos onze kennis en voorzien je graag van passend advies.

Direct verkoeling met zonwerende raamfolie
Met grote raampartijen creëer je een aangenaam woonklimaat met veel natuurlijk licht. Er ontstaat zo ook een erg ruimtelijk gevoel, waardoor je woonkamer meteen groter lijkt. Het enige nadeel van grote ramen is dat je woning tijdens de zomermaanden al snel té warm aanvoelt. Onze zonwerende folie maakt een einde aan dit probleem. Raamfolie is de ideale manier om de hitte van de zon te bestrijden. Er bestaan diverse zonwerende folies. Meestal weert een donkere getinte folie meer warmte dan een lichtere versie. Wij beschikken echter ook over een zo goed als onzichtbare zonwerende raamfolie die voor ca 50% warmtewering zorgt. In deze folie zitten speciale keramische elementen verwerkt, terwijl andere warmtewerende folies uit metaaldeeltjes vervaardigd worden. Dankzij deze onzichtbare folie blijft het lekker koel in je huis en wordt je zicht op geen enkel moment belemmerd.

Hoe effectief is zonwerende folie?
Hoeveel graden scheelt zonwerende folie? Wij monteren zonwerende folies de hitte van de zon voor wel 86% tegenhouden. In de praktijk zien we dat dit zo’n 7-8 graden kan schelen! Dit betekent dat je woning of bedrijfspand zelfs tijdens de warmste maanden koel aanvoelt. Bovendien hoef je je airco niet voortdurend aan te zetten en bespaar je zo enorm op je energierekening. In de video hiernaast zie je hoeveel graden zonwerende folie scheelt tegenover normaal glas zonder zonwerende folie.
Verder verhoogt een warmtewerende raamfolie je privacy. Grote ramen zorgen al snel voor ongewenste inkijk en met een zonwerende spiegelende raamfolie los je dit snel op. S’ avonds draait het spiegelende effect zich om dus dan adviseren wij altijd toch de gordijnen dicht te doen zodat je de privacy behoudt. Ten slotte belemmert een zonwerende folie het zicht niet. Je ogen passen zich namelijk aan het licht dat binnenkomt aan, waardoor je nauwelijks merkt dat je een zonwerende folie op je ramen hebt aangebracht. Met een zonwerende folie profiteer je dan ook van voldoende natuurlijk licht, zonder dat je woning of bedrijfspand te warm wordt.
Zonwerende folie voor bedrijven
Zonnige dagen zijn heerlijk, behalve als je op kantoor aan het werk bent. De binnenvallende zon schittert namelijk vervelend op je beeldscherm en de stijgende temperaturen creëren een erg vermoeiend werkklimaat. De airco op stand maximaal zorgt voor een hoog energieverbruik en gaat niet samen met de duurzaamheid die je naar je klanten wilt uitstralen. Een zonwerende raamfolie biedt in dit geval uitkomst. De zonwerende folie houdt de warmte voor een groot gedeelte tegen en je kan de temperatuur op een natuurlijke manier regelen. Dit aangename werkklimaat zal de productiviteit van je werknemers positief beïnvloeden en de werksfeer in het gebouw zal direct verbeteren. Bovendien vermindert onze zonwerende folie de schittering van de zon en zal je direct een stuk minder last hebben van een vervelende reflectie op het beeldscherm. Onze warmtewerende raamfolie kan de temperatuur met zo’n 7 tot 8 graden verlagen tijdens de zomer!

Zonwerende raamfolie laten plaatsen
Zonwerende folie kan zowel aan de binnen- als aan de buitenkant van het raam aangebracht worden. Wanneer mogelijk, plaatsen we zonwerende folies aan de binnenzijde. Op deze manier lopen ze minder snel schade van weersinvloeden op en gaan ze aanzienlijk langer mee. Bij geïsoleerd glas, zoals HR of HR++ glas, moet de zonwerende folie vaak aan de buitenkant geplaatst worden. De kans op een thermische breuk is in dit geval namelijk hoger. We hebben echter een lichte folie die wel aan de binnenzijde van een HR++ ruit gemonteerd kan worden en 50% warmte tegen houdt. Een thermische breuk is het gevolg van temperatuurverschillen in het glas zelf. Door de weerkaatsing van de hitte door de zonwerende raamfolie warmt het raam op. Als deze warmte bij HR++ glas niet snel genoeg door de ruit kan worden afgevoerd kan een thermische breuk optreden. Wanneer de zonwerende raamfolie aan de buitenkant wordt aangebracht kan de warmte direct de atmosfeer in worden weerkaatst. Laat je raamfolie door een specialist plaatsen zodat je verzekerd bent van een optimaal resultaat en garantie op de folie.

Zonwerende folie aan de binnenkant of aan de buitenkant?
De reden waarom het belangrijk is om te weten welke zonwerende raamfolie je aan de binnenkant kan plaatsen is omdat er een thermische breuk kan optreden als de warmte niet snel zijn weg naar buiten kan vinden. Er zijn ook raamfolies die niet warmtewerend zijn en alleen inkijk tegengaan zoals de melkglas en zandstraalfolie. Dit kan je op vrijwel ieder glastype plaatsen. Een korte samenvatting over welke folie je op welke ruiten kan plaatsen:
– Enkel glas: Alle zonwerende folies zijn zowel binnen als buiten te plaatsen.
– Gewoon dubbel glas: Alle zonwerende raamfolies zijn zowel binnen als buiten te plaatsen
– HR++ dubbel glas: De meeste zonwerende raamfolies zijn aan de buitenzijde van de ruit te plaatsen. Voor de binnenzijde neem contact op voor de mogelijkheden.
– Triple glas: Hierbij is warmtewerende raamfolie alleen aan de buitenzijde van de ruit te plaatsen. Privacy folie die niet zonwerend is kan wel aan de binnenzijde worden aangebracht.
– Gehard glas: Hierbij kunnen bijna alle warmtewerende raamfolies aan de binnen en buitenzijde aangebracht worden.
Om thermische breuk bij raamfolie tegen te gaan moet er ook worden gekeken naar de eventuele slagschaduw. Zet daarnaast nooit een screen halverwege want door de ongelijke opwarming van de ruit heeft deze dan zeer hoge kans op breuk. Liever geen breuk? Dat begint bij goed advies wat wij je graag geven.

Wat kost zonwerende folie?
De exacte prijs van zonwerende folie hangt van verschillende factoren af. Ten eerste moet je natuurlijk naar het type zonwerende folie kijken. Elke soorten warmtewerende folie heeft andere eigenschappen en brengt dan ook andere kosten met zich mee. Verder speelt ook het te beplakken oppervlak een grote rol. De kosten van zonwerende folie zitten gemiddeld tussen de €50 en €80 p/m2 afhankelijk van de folie en de grootte van het project. Speciale folies of zonwerende folies die op moeilijk bereikbare plekken aangebracht moeten worden zijn iets duurder.
Ben je op zoek naar een zonwerende folie en ontvang je graag meer informatie over de verschillende mogelijkheden? Neem dan nu nog contact met ons op. We delen graag onze expertise en leggen je duidelijk uit over welke soorten zonwerende folie we beschikken en welke oplossing het best bij jouw situatie past.
