Ben je op zoek naar een effectieve methode om je privacy te beschermen? Zodat je bijvoorbeeld zonder inkijk van buitenaf rustig kunt werken op kantoor? Of wellicht bevindt jouw woning zich aan de straatzijde? In beide gevallen is privacy folie, ook wel anti inkijk raamfolie genoemd, dé oplossing! Maar, met zoveel soorten raamfolies op de markt kan het lastig zijn om te bepalen welke het beste bij jouw specifieke behoeften past. Of het nu gaat om het verminderen van inkijk, het reguleren van licht of het verhogen van de veiligheid; de juiste keuze van privacy folie kan een wereld van verschil maken! Op deze pagina vertellen wij van Glaslaminaat je welke raamfolie je nodig hebt tegen inkijk. 

Welke raamfolie tegen inkijk? Nou, deze!

Om inkijk van binnen naar buiten, en andersom, tegen te gaan kun je het beste kiezen voor zandstraal raamfolie, ook wel edge folie genoemd, of melkglas raamfolie. Zo zijn beide raamfolies budgetvriendelijk, laten ze natuurlijk licht door en zorgen ze beiden ervoor dat jouw privacy wordt gewaarborgd. Echter, het grote verschil tussen deze twee folies zit hem in het uiterlijk: zandstraal raamfolie geeft een fijn, korrelig effect dat lijkt op gezandstraald glas, wat een stijlvolle en subtiele afwerking biedt. Het is perfect voor zowel woningen als kantoren waar een chique uitstraling gewenst is. Melkglas raamfolie daarentegen, biedt een meer uniforme, ondoorzichtige afwerking die licht doorlaat maar het zicht volledig blokkeert, ideaal voor professionele ruimtes die maximale privacy vereisen.

welke raamfolie tegen inkijk?

Het is belangrijk om te onthouden dat het kiezen van de juiste privacy folie volledig afhankelijk is van jouw specifieke omgeving en wensen. Glaslaminaat heeft jarenlange ervaring in het plaatsen van raamfolie. Je kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen om te bespreken welke raamfolie je nodig hebt tegen inkijk. Vervolgens plaatsen we de raamfolie met de hoogste precisie en kwaliteit zodat jij nergens geen omkijken naar hebt.

Hoe werkt privacy folie?

Privacy folie is een zeer dunne laag zelfklevend materiaal dat direct op glas wordt aangebracht. Dit folie vermindert vervolgens de inkijk van binnen naar buiten, en andersom, waardoor het de privacy verhoogt. De aangebrachte raamfolie verstrooit en verspreidt namelijk het licht dat het doorlaat waardoor mensen niet meer duidelijk door het glas heen kunnen kijken. Zo zorgt zandstraal raamfolie voor een ruwe oppervlakte waardoor het beeld wordt vervormd en als gevolg de directe zichtbaarheid minder wordt. Melkglas raamfolie daarentegen verspreidt en verzacht het binnenkomende licht, waardoor een ruimte verlicht wordt zonder dat men naar binnen of buiten kan kijken. Benieuwd naar al onze raamfolies en hoe deze jouw privacy kunnen verhogen? Neem in dat geval vrijblijvend contact met ons op. We voorzien je graag van professioneel advies en vertellen je hoe we je van dienst kunnen zijn.

De voordelen van anti inkijk raamfolie

Na het lezen van deze pagina moge het duidelijk zijn dat anti inkijk raamfolie een hele hoop voordelen biedt. Om het nog eens extra gemakkelijk voor jou te maken, hebben we hieronder alle voordelen nog eens overzichtelijk op een rijtje gezet. Zo hoef je niet te zoeken en weet je direct waar je aan toe bent.

 • Het verhogen van jouw privacy
  Natuurlijk, dit is het hoofddoel van privacy folie. Dankzij privacy folie kun je genieten van je ruimte zonder enige vorm van inkijk.
 • Natuurlijke lichtinval
  Privacy folie laat natuurlijk licht door, in tegenstelling tot andere vormen van raambedekking. Hierdoor creëer je een natuurlijke en heldere omgeving. 
 • UV-bescherming
  Wist je dat veel privacy folies ook schadelijke UV-stralen blokkeren? Hierdoor bescherm je je interieur tegen verkleuring en word je tegelijkertijd ook minder blootgesteld aan UV-straling! Lees op deze pagina meer over zonwerende raamfolie.
 • Energiebesparing
  Sommige soorten privacy folie helpen de warmte binnen te houden in de winter en te reflecteren in de zomer, wat weer bijdraagt aan lagere energiekosten.
 • Veiligheid
  Mocht je ooit een breuk in je glas krijgen, kan privacy folie helpen het glas bij elkaar te houden. Zo ben je beter beschermd tegen ongelukken en inbraak.
 • Budgetvriendelijk
  In vergelijking met andere raambehandelingen is privacy folie een betaalbare optie om snel en effectief privacy en stijl aan jouw ruimte toe te voegen.

Zandstraalfolie terras Kortgene

Onze inkijkwerende projecten

Inmiddels zijn vele anderen je al voorgegaan. Zo hebben we raamfolie aangebracht in onder meer vergaderruimtes, klaslokalen, zwembaden, retail en meer! We snappen dat je graag van tevoren wilt weten met wie je in zee gaat. Hierom bieden wij transparantie en geven we je graag een inkijkje in onze opgeleverde projecten.

Klik op de knop hieronder om te bekijken welke raamfolie tegen inkijk wij hebben geplaatst bij verschillende opdrachtgevers. Of neem eens een kijkje op deze pagina om onze lovende reviews te lezen.

Bekijk al onze projecten

Hoe kunnen we je van dienst zijn?

Ben je overtuigd van de voordelen van privacy folie en wil je graag meer weten over hoe wij je kunnen helpen met het kiezen en aanbrengen van de juiste raamfolie tegen inkijk? Bij Glaslaminaat staan we klaar om je te ondersteunen met onze expertise en ervaring. Van het eerste advies tot de uiteindelijke installatie, ons team zorgt voor een soepele en professionele ervaring. Maak gebruik van onderstaand contactformulier om vrijblijvend contact met ons op te nemen. Liever direct persoonlijk contact? Je kunt ook bellen naar 0111 – 48 20 54 of een e-mail sturen naar info@glaslaminaat.nl.

Vraag vrijblijvend advies aan!