Veiligheidsfolie: schade beperkend en inbraakvertragend

Wij maken van gewoon glas, veiligheidsglas!

Glas is een prachtig product en geeft je het gevoel van vrijheid. Echter zitten er een aantal nadelen aan glas. De grootste nadelen is de kans op glasbreuk en doorvallen. Daarnaast is glas een makkelijke ingang voor een inbreker in uw pand. Echter is er een oplossing om deze gevaren tot een minimum te beperken.

In het Bouwbesluit van 2012 zijn een aantal maatregelen genomen die de doorvalveiligheid van glas moeten vergroten. Een van de maatregelen is het aanbrengen van veiligheidsfolie op glas. Wanneer een glas breekt zorgt lijmlaag op de transparante folie ervoor dat glasscherven en splinters bij elkaar worden gehouden. Doordat het glas door de folie nog steeds een geheel vormt is deze vele malen sterker.

Wat geeft het bouwbesluit dan als advies m.b.t. doorvalveiligheid?

Om dit te voorkomen, zijn er een aantal maatregelen opgenomen in het Bouwbesluit 2012. Deze maatregelen moeten de doorvalveiligheid van glas vergroten. Een van de beste maatregelen is het aanbrengen van veiligheidsfolie op glas. Veiligheidsfolies zijn transparante folies en worden toegepast om het raam te versterken en de scherven en splinters bijeen te houden in geval van ruitbreuk. Het glas zal bij een val wel breken, maar de scherven worden door de folie en de lijmlaag bijeengehouden, waardoor het gevaar voor rondvliegende glassplinters wordt beperkt. In het Bouwbesluit 2012 staat het volgende geschreven over doorvalveiligheid: Een voor personen bestemde vloer heeft bij een rand een niet beweegbare afscheiding als die rand meer dan 1 meter hoger ligt dan een aansluitende vloer, het aangrenzende terrein of het aansluitende water. Een vloerafscheiding, zoals bedoeld, heeft een hoogte van respectievelijk 1 en 1,2 meter (Bouwbesluit 2012, § 2.3.1 Nieuwbouw, Artikel 2.18 lid 1 en 2).

Dit houdt in dat wanneer er een kans is op vallen van een hoogte van meer dan 1 meter er een afscheiding moet komen om de veiligheid te waarborgen. Op ieder glas is een veiligheidsfolie aan te brengen. Of het nu gewoon dubbel glas, HR glas of HR++ glas betreft. Met deze glasfolie is het aspect van veiligheid gedekt.

Hoe sterk is veiligheidsfolie dan?
Verras jezelf!

veiligheidsglas
3M veiligheidsfolie

De voordelen van veiligheidsfolie

  • Inbraakwering
  • Doorval beveiliging
  • Splinterwering (voedingsindustrie)

Veiligheids glas laminaat (UHP van 3M) is een dunne, sterke, duurzame, zeer taaie polyester film voorzien van een speciaal ontwikkelde schokabsorberende lijmlaag – die aan de binnenkant van ramen wordt aangebracht. Deze raamfolie is voorzien van een optisch heldere lijmlaag die scherven en splinters bij glasbreuk bij elkaar houdt. Dit helpt om indringers af te schrikken en eigendommen tegen diefstal en vandalisme te beschermen. De schade kan hierdoor tot een minimum- meestal alleen het vervangen van gebroken ruiten- worden beperkt.

Deze folie is leverbaar in 3 verschillende types: twee transparante en een rookkleurige folie. Deze laatste uitvoering combineert veiligheidskenmerken me goede zonwerende eigenschappen, te weten 46 % van de zonnewarmte en een reductie van 58% van de hinderlijke schittering.

Alle films bevatten UV-filters die maximaal 99% van de schadelijke UV-stralen tegenhouden.

Inbraakvertragend

Veiligheidsfolie leveren wij van 2 millimeter tot 18 milimeter dik. Dit houdt in dat we voor ieder project een veilige oplossing kunnen bieden m.b.t. glasbreuk. Hiernaast is een video te zien waarin je het effect ziet van een veiligheidsfolie die aangebracht is op gewoon glas.

Wilt u ook meer veiligheid zonder zicht te verliezen?

Waar wordt deze vorm van raamfolie veel toegepast?

Zelf hebben we veel bij kinderdagverblijven, scholen en bedrijven in de voedselindustrie deze vorm van veiligheidsfolies gebruikt. Soms ook in combinatie met een warmtewerend effect. Veiligheidsfolie en zonwerende folie zijn namelijk ook gecombineerd te verkrijgen waardoor u niet alleen veilig bent voor de gevolgen van glasbreuk maar ook de warmte buiten houdt.

De kosten van veiligheidsfolie

De complete beglazing vervangen is een kostbare aangelegenheid. Glaslaminaat is zonder bouwkundige aanpassingen op de bestaande beglazing aan te brengen. Gewoon…….. veiligheid per strekkende meter!

 

Neem contact op voor de mogelijkheden o
vraag direct een offerte aan!

Neem contact op voor de mogelijkheden o
vraag direct een offerte aan!