Het effect van UV-werende raamfolie tegen warmte

De impact van zonlicht op onze leefruimte gaat verder dan alleen de schadelijke ultraviolette (UV) straling. Naast het beschermen van onze interieurs tegen verkleuring en schadelijke straling, overweeg je waarschijnlijk ook hoe je de warmteoverdracht door je ramen kunt verminderen. Hier komt de vraag naar voren: is UV-werende folie ook warmtewerend? Het antwoord is een veelbelovend JA!

UV-werende folie is ontworpen om ultraviolette (UV) straling te blokkeren en tegelijkertijd de overdracht van zichtbaar licht te behouden. Tegelijkertijd kan het ook warmtewerend zijn door het verminderen van de infrarode straling (IR) die door het zonlicht wordt uitgezonden.

De warmtewerende eigenschappen van de folie zijn te danken aan het vermogen om bepaalde golflengten van infrarood licht te weerkaatsen of te absorberen voordat ze het interieur bereiken. Dit helpt bij het verminderen van de hitte die door de zon naar binnen wordt gebracht, waardoor de temperatuur in het gebouw beter beheersbaar wordt. Dit kan leiden tot een meer comfortabele binnenomgeving en kan ook helpen bij het verminderen van koelingskosten, vooral in warme seizoenen.

Zijn alle UV-werende raamfolies even warmtewerend?

Nee, niet alle UV-werende raamfolies hebben dezelfde warmtewering. Bij het kiezen van UV-werende raamfolie is het belangrijk om aandacht te besteden aan de specificaties van de folie, met name de warmtewerende eigenschappen. Hoe meer warmte wordt tegengehouden, hoe minder snel verkleuring optreedt op kostbaarheden. Wij kunnen u advies geven en helpen bij het selecteren van de juiste folie op basis van factoren zoals de locatie van het gebouw, de oriëntatie van de ramen en de gewenste hoeveelheid zichtbaar lichtinval.

UV werende folie is warmtewerend

UV-werend folie: meer dan alleen UV straling tegenhouden

  1. UV-bescherming: UV-werende folie blokkeert schadelijke UV-stralen, die anders je interieur zouden kunnen beschadigen en vervagen.
  2. Warmtewering: Veel van deze folies zijn ontworpen met technologieën die ook de infrarode straling (IR) van de zon verminderen. Hierdoor wordt de warmte die door ramen naar binnen komt aanzienlijk verminderd.

Voordelen van UV-werende Folie met warmtewering:

  • Comfortabele Binnenomgeving: Door zowel UV-straling als overtollige warmte te verminderen, draagt de folie bij aan een comfortabelere binnenomgeving.
  • Energie-efficiëntie: De warmtewerende eigenschappen van de folie kunnen helpen bij het verminderen van de noodzaak van overmatig gebruik van airconditioning, wat zich vertaalt in energiebesparingen.
  • Behoud van Interieur: Naast het beschermen tegen verkleuring, helpt de folie ook bij het behouden van de oorspronkelijke kleur en glans van je meubels en decor.

Is UV-werende folie dus warmtewerend?

Ja, UV-werende folie is ook warmtewerend. Het biedt niet alleen bescherming tegen schadelijke straling, maar kan dus ook bijdragen aan een koeler en comfortabeler binnenklimaat. Bij het overwegen van deze folie ben je niet alleen gerustgesteld over de duurzaamheid van je interieur, maar geniet je ook van extra voordelen zoals energie-efficiëntie. Maak vandaag nog de slimme keuze om te investeren in UV-werende folie met warmtewering en ervaar het verschil. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. Of bekijk eerst eens op deze pagina onze lovende reviews om een impressie te krijgen van onze dienstverlening.

Vraag vrijblijvend advies aan!