Zonwerende folie is een populaire keuze om de hitte buiten te houden. Veel mensen vragen zich echter af of deze raamfolie echt helpt tegen warmte. Daar geven wij graag antwoord op! Lees verder om meer te weten te komen over zonwerende folie.

Wat is zonwerende folie?

Zonwerende folie is een dunne laag folie die op je ramen wordt aangebracht. Het doel is om de hoeveelheid zonlicht en warmte die binnenkomt te verminderen. De folie kan verschillen in tint en dikte, afhankelijk van wat je nodig hebt. Bij Glaslaminaat vind je verschillende soorten zonwerende folie die helpt tegen warmte:

  • Zonwerende folie: geniet van veel licht terwijl tegelijkertijd tot wel 86% warmte tegen wordt gegaan. Ideaal voor je woning, kantoor, serre of lichtstraat.
  • UV-werende folie: ga schadelijke UV-straling tegen en voorkom verkleuring van je kostbare meubels dankzij deze hoogwaardige folie.
  • Energiebesparende folie: dit type folie heeft veel voordelen. In de winter voorkom je energieverlies tot wel 41% en in de zomer is de folie 53% zonwerend.

Tip! Wist je dat we ook andere soorten folies hebben, zoals veiligheidsfolie?

Helpt zonwerende folie tegen warmte?

Zonwerende folie kan echt een verschil maken als het gaat om het verminderen van de hitte in je huis. Deze folie helpt door een groot deel van de zonnestralen te weerkaatsen, waardoor er minder warmte binnenkomt. Vooral in de zomer merk je het verschil: je huis blijft koeler zonder dat je de airco constant aan hoeft te zetten. Daarnaast helpt de folie ook om de schittering van de zon te verminderen, wat het binnen veel aangenamer maakt. Naast dat je energiekosten bespaart, geeft zonwerende folie je ook wat extra privacy, omdat het moeilijker is om van buiten naar binnen te kijken.

Voordelen van zonwerende folie

  • Lagere energiekosten: met zonwerende folie kun je de kosten voor airconditioning verlagen. Door de hitte buiten te houden, hoeft het koelsysteem minder hard te werken.
  • Bescherming tegen UV-stralen: zonwerende folie blokkeert schadelijke UV-stralen, wat niet alleen goed is voor je huid, maar ook voor je meubels. UV-stralen kunnen namelijk schade toebrengen aan stoffering en houten meubels.
  • Verbeterde privacy: afhankelijk van het type folie dat je kiest, kan het ook je privacy verbeteren. Sommige folies zijn reflecterend van buitenaf, waardoor nieuwsgierige blikken worden geweerd.
  • Weinig onderhoud: zonwerende folie vereist niet veel onderhoud, maar het is belangrijk om het oppervlak schoon te houden. Vuil en stof kunnen de effectiviteit van de folie verminderen. Regelmatig de ramen schoonmaken is daarom een goed idee.

Vraag een offerte aan

Helpt zonwerende folie tegen warmte? Jazeker, zonwerende folie is effectief in het verminderen van binnentemperaturen en het blokkeren van schadelijke UV-stralen. Het biedt ook voordelen zoals lagere energiekosten en verbeterde privacy. Heb jij last van de warmte en zoek je de perfecte oplossing die écht helpt? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Je hoort zo snel mogelijk van ons!